Strona główna 

Witamy na stronie

Zespołu Szkół Ogólnokształcących

i Zawodowych w Mońkach

Technikum

Technik żywienia i usług gastronomicznych 

1
technik
żywienia i usług gastronomicznych
  • zajęcia praktyczne w nowoczesnej pracowni gastronomicznej i kuchni w internacie szkoły

  • wyjazdy i praktyki zawodowe u pracodawców w kraju i za granicą w branży gastronomicznej w ramach projektu Erasmus+ ZAWODOWCY

  • wyjazdy na targi branżowe

  • SZKOLENIA BRANŻOWE: carving, efektywna obsługa klienta, barista I stopnia, kurs barmański, obsługi kasy fiskalnej

  • prowadzenie Szkolnej Firmy Cateringowej

OFERUJEMY

w naszej szkole 
2
NAUKA
  • studia na kierunkach gastronomicznych: technologia żywności i żywienie człowieka, żywienie człowieka i ocena żywności, bezpieczeństwo żywienia, gastronomia i sztuka kulinarna, technologia o organizacja gastronomii, gastronomia i hotelarstwo

 

  • kierunki związane ze zdrowym stylem życia: dietetyka, zdrowie publiczne, żywienie człowieka i dietetyka, jakość i bezpieczeństwo żywności

co możesz studiować
3
PRACA
propozycje zatrudnienia

Absolwent technikum żywienia i usług gastronomicznych znajdzie zatrudnienie we wszystkich typach zakładów gastronomicznych:

  • restauracjach, 

  • kawiarniach, cukierniach

  • stołówkach, bufetach

Może także rozpocząć własną działalność gospodarczą i prowadzić catering lub organizować bale, wesela; czy też prowadzić żywienie zbiorowe: bufety, stołówki, bary, kafeterie; 

PRZEJDŹ

ZAWODOWSTWO!

NA

Copyright ZSOiZ w Mońkach

Kontakt:

ZSOiZ w Mońkach

ul. Tysiąclecia 15

19-100 Mońki

tel. 85 716-27-38 - Liceum

tel. 85 716-27-05 - Technikum