Strona główna 

Witamy na stronie

Zespołu Szkół Ogólnokształcących

i Zawodowych w Mońkach

Technik żywienia i usług gastronomicznych

 

program klasy

 

  •  przedmioty rozszerzone 
    - biologia 
    - język angielski

 

 

  •  kwalifikacje 
    T.2 - Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń (100% zdawalności egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie - część praktyczna) 
    T.16 - Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych

 

dlaczego warto wybrać ten kierunek 
w naszej szkole ?

 

OFERUJEMY:

  •  wyjazdy i praktyki zawodowe u pracodawców w kraju i za granicą w branży gastronomicznej

  •  wyjazdy na targi branżowe

  •  udział w kursach i szkoleniach np. carving - poziom podstawowy

  •  udział w projekcie InnoGastro

 

 

 

 

Szkolna firma cateringowa - przygotowanie poczęstunków i obsługa imprez okolicznościowych w szkole i poza nią

 

Co możesz studiować po tym profilu?

technologia żywności i żywienie człowieka, żywienie człowieka i ocena żywności, bezpieczeństwo żywienia, dietetyka, gastronomia na SGGW

 

A jeśli nie zamierzasz studiować ?

Absolwent technikum może znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach, domach opieki. Może także rozpocząć własną działalność gospodarczą i prowadzić catering lub organizować bale, wesela; czy też prowadzić żywienie zbiorowe: bufety, stołówki, bary, kafeterie; projektować i aranżować wnętrza sal konsumpcyjnych.

 

Copyright ZSOiZ w Mońkach

Kontakt:

ZSOiZ w Mońkach

ul. Tysiąclecia 15

19-100 Mońki

tel. 85 716-27-38 - Liceum

tel. 85 716-27-05 - Technikum