Strona główna 

Witamy na stronie

Zespołu Szkół Ogólnokształcących

i Zawodowych w Mońkach

Internat

 jadłospis

od 15.10.2018r. do 19.10.2018r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

  • herbata

  • chleb, masło

  • wędlina

  • dżem ogórek 

  • płatki z mlekiem

II śniadanie

  • bułki kajzerki, masło

  • ser żółty, pomidor

 

alergeny: 1,7

OBIAD

  • zupa pomidorowa z ryżem,
  • bitki ze schabu
  • ziemniaki
  • sałata ze śmietaną
  • kompot owocowy
  • pieczywo

 

 

 

 

alergeny: 1,7,9

KOLACJA

  • herbata, chleb, masło   

  • wędlina 

  • ryż z cynamonem

  • dżem

  • ogórek, pomidor

 

 

 

alergeny: 1,7,10,4

WTOREK

OBIAD

  • zupa pieczarkowa

  • gulasz drobiowy

  • ryż

  • ogorek świeży

  • kompot owocowy

  • pieczywo

 

 

alergeny:1,7,9,4,3

KOLACJA

  • herbata

  • chleb, masło

  • wędlina, ogórek, pomidor 

  • salatka grecka

  • dżem

 

 

 

alergeny:1,7,9

ŚNIADANIE

  • kawa z mlekiem
  • chleb, masło, dżem
  • ser twarogowy
  • frankfurterki na gorąco
  • ogórek, pomidor, keczup

 

II śniadanie

  • bułki maślane, masło
  • wędlina, jogurt

 

alergeny:1,7,9

ŚRODA

OBIAD

  • zupa szczaw z jajkiem
  • ryba panierowana
  • ziemniaki
  • surówka z białek kapusty
  • kompot owocowy

 

 

 

 

alergeny:1,7,9,4,3

KOLACJA

  • herbata
  • chleb, masło, wędlina
  • makaron z twarogiem 
  • dżem
  • ogórek, pomidor, keczup

 

 

 

 

alergeny:1,7,9

ŚNIADANIE

 

  • kakao

  • chleb, masło

  • wędlina, dżem

  • ogórek, pomidor

  • płatki z mlekiem

 

II śniadanie

  • bułki kajzerki, masło

  • serek twój smak,  banany

 

alergeny:1,7,9

CZWARTEK

OBIAD

  • zupa ogórkowa

  • klops z pieczarkami i papryką,

  • ziemniaki 

  • surówka z buraczków

  • kompot owocowy

  • pieczywo

 

 

 

alergeny:1,7,9,3

KOLACJA

  • herbata
  • chleb, masło, wędlina
  • placki nalesnikowe
  • dżem
  • ogórek, pomidor

 

 

 

 

alergeny:1,7,9

 

ŚNIADANIE

 

  • kawa z mlekiem
  • chleb, masło
  • wędlina,
  • dżem, ogórek

 

II śniadanie

  • bułki grahamki, masło

  • wędlina, pomidor, maślanka owocowa

 

alergeny:1,7,9

PIĄTEK

OBIAD

  • zupa jarzynowa
  • babka ziemniaczana
  • surówka z kiszonej kapusty
  • kompot owocowy
  • pieczywo

 

 

 

alergeny:1,7,9,3

ŚNIADANIE

 

  • kakao

  • chleb, masło

  • pasta z jaj ze szczypiorkiem

  • dżem, ogórek

 

 

II śniadanie

  • bułki kajzerki, masło
  • ser żółty, pomidor, mandarynki

alergeny:1,7,3

 

smacznego!

przygotowała:  Monika Wiśniewska

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania Konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne, tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami

i nietolerancją pokarmową.

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe i produkty pochodne).
  6. Soja i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  7. Mleko i jego pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  8. Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makama da lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (przygotowywane na ich bazie).
  14. Mięczaki (przygotowywane na ich bazie).

 

Copyright ZSOiZ w Mońkach

Kontakt:

ZSOiZ w Mońkach

ul. Tysiąclecia 15

19-100 Mońki

tel. 85 716-27-38 - Liceum

tel. 85 716-27-05 - Technikum