Strona główna 

Witamy na stronie

Zespołu Szkół Ogólnokształcących

i Zawodowych w Mońkach

    Internat

 jadłospis

od 10.12.2018r. do 21.12.2018r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE

  • herbata

  • chleb, masło

  • wędlina

  • dżem, ogórek 

  • płatki z mlekiem

II śniadanie

  • bułki kajzerki, masło

  • ser żółty, pomidor

 

alergeny: 1,7,9

OBIAD

  • zupa paprykowa
  • pieczeń wieprzowa
  • ziemniaki
  • sałata ze śmietaną
  • kompot owocowy
  • pieczywo

 

 

alergeny: 1,7,9

KOLACJA

  • herbata,

  • chleb, masłowędlina 

  • zapiekanki z wędliną i serem

  • dżem

  • ogórek, pomidor

 

 

alergeny: 1,7,10,9

WTOREK

OBIAD

  • zupa kalafiorowa

  • udka z kurczaka pieczone

  • ryż

  • marchewka z chrzanem

  • kompot owocowy

  • pieczywo

 

 

alergeny:1,7,9

KOLACJA

  • herbata

  • chleb, masło

  • wędlina, ogórek, pomidor 

  • ser biały

  • pancakes w polewie owocowej

  • dżem

 

 

alergeny:1,7,9,3

ŚNIADANIE

  • kawa z mlekiem
  • chleb, masło, dżem
  • ser twarogowy
  • parówki na gorąco
  • ogórek, keczup
  • płatki z mlekiem

 

II śniadanie

  • bułki maślane, masło
  • wędlina, pomidor,
  • jogurt

alergeny:1,7,9

ŚRODA

OBIAD

  • zupa grochowa
  • makaron z kiełbasą
  • ogórek kiszony
  • kompot owocowy
  • pieczywo

 

 

 

alergeny:1,7,9

KOLACJA

  • herbata
  • chleb, masło, 
  • wędlina ogórek, pomidor, 
  • sałatka grecka
  • dżem

 

 

 

 

alergeny:1,7,9,10

ŚNIADANIE

 

  • kawa z mlekiem

  • chleb, masło, dżem

  • serek Twój smak

  • ogórek, keczup

  • płatki z mlekiem

 

II śniadanie

  • bułki maślane, masło

  • wędlina,  pomidor

 

alergeny:1,7,9

CZWARTEK

OBIAD

  • zupa rosół z makaronem

  • klopsiki gotowane

  • ziemniaki 

  • pomidor z cebulką i śmietaną

  • kompot owocowy

  • pieczywo

 

 

alergeny:1,7,9

KOLACJA

ŚNIADANIE

 

  • herbata
  • chleb, masłowędlina,
  • serek Łaciaty
  • dżem, ogórek
  • płatki z mlekiem

 

II śniadanie

  • bułki kajzerki, masło

  • wędlina, pomidor, babnany

 

alergeny:1,7,9

PIĄTEK

OBIAD

  • zupa barszcz
  • ryba z serem
  • ziemniaki
  • surówka z kapusty kiszonej
  • kompot owocowy
  • pieczywo

 

 

 

alergeny:1,7,9,4

ŚNIADANIE

 

  • kawa z mlekiem

  • chleb, masło

  • jajecznica ze szczypiorkiem

  • ogórek, płatki z mlekiem

 

 

II śniadanie

  • bułki kajzerki, masło
  • ser żółty,  sok owocowy, pomidor

alergeny:1,7,3,9

 

smacznego!

przygotowała:  Monika Wiśniewska

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania Konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne, tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami

i nietolerancją pokarmową.

 

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe i produkty pochodne).
  6. Soja i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  7. Mleko i jego pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  8. Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makama da lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (przygotowywane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (przygotowywane na ich bazie).
  14. Mięczaki (przygotowywane na ich bazie).

 

  • Kolacja Wigilijna

 

 

 

 

alergeny:1,7,9,10,3,4

Copyright ZSOiZ w Mońkach

Kontakt:

ZSOiZ w Mońkach

ul. Tysiąclecia 15

19-100 Mońki

tel. 85 716-27-38 - Liceum

tel. 85 716-27-05 - Technikum