Copyright ZSOiZ w Mońkach

RODO 

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych z tłumaczeniem na język migowy TUTAJ >>>>>

Strona główna 

Witamy na stronie

Zespołu Szkół Ogólnokształcących

i Zawodowych w Mońkach

Akademia Kulinarna w TECHNIKUM

Półgęsek z musem jabłkowym, pierś z kaczki ze śliwkami w porto i maślanym szpinakiem, serca drobiowe na ostro, sałata rzymska z sosem cezar i soczystym kurczakiem oraz wątróbki po azjatycku  to dania, które uczniowie Technikum przygotowywali pod okiem Mistrza Kulinarnego Marcina Budynka -właściciela Akademii Kulinarnej i jego współpracowników.
Młodzież z klas technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w Warsztatach Kulinarnych realizowanych w ramach projektu "Stawiam na drób". Nasi uczniowie poznali nowoczesne techniki przyrządzania mięsa drobiowego, tworząc ciekawe kompozycje dań z kurczaka, kaczki czy perliczek. Ostatnim etapem warsztatów była degustacja przyrządzonych dań, które zachwyciły wszystkich próbujących.

koordynator : Jolanta Kozłowska

21 października 2020

aktualności