Copyright ZSOiZ w Mońkach
Informacja o przetwarzaniu danych osobowych z tłumaczeniem na język migowy TUTAJ >>>>>
Witamy na stronie
Zespołu Szkół Ogólnokształcących
i Zawodowych w Mońkach
Półgęsek z musem jabłkowym, pierś z kaczki ze śliwkami w porto i maślanym szpinakiem, serca drobiowe na ostro, sałata rzymska z sosem cezar i soczystym kurczakiem oraz wątróbki po azjatycku to dania, które uczniowie Technikum przygotowywali pod okiem Mistrza Kulinarnego Marcina Budynka -właściciela Akademii Kulinarnej i jego współpracowników.
Młodzież z klas technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyła w Warsztatach Kulinarnych realizowanych w ramach projektu "Stawiam na drób". Nasi uczniowie poznali nowoczesne techniki przyrządzania mięsa drobiowego, tworząc ciekawe kompozycje dań z kurczaka, kaczki czy perliczek. Ostatnim etapem warsztatów była degustacja przyrządzonych dań, które zachwyciły wszystkich próbujących.
koordynator : Jolanta Kozłowska